csontkovács, kiropraktor
RENDELŐ I.

1074 Budapest,
Vörösmarty u 3/a

Kedd kivételével a Hét minden napján.
Szombat, Vasárnap is 10-22 óráig

Telefonos egyeztetés után lehetséges
Dunaharasztin is

Kérésre

Házhoz is megyek

+36 70 / 38-42-717 
Írjon nekem!

A kiropaktikáról néhány szóban
A csontkovács elég rossz fordítás, talán kicsit félelemkeltő is, pedig ha jól csinálja az ember, nem jár fájdalommal. A gyakorlott csontkovács pontosan tudja hol, milyen irányba, mekkora erővel kell szakmozdulatot, hogy gyógyítani tudjon.
A kiropraktor a test fő alkotó elemeit - a csont, izom, idegrendszer - és a páciens egészsége közötti kapcsolatot vizsgálja.. A kiropraktika álláspontja szerint az egészség javítható, és fenntartható a gerincoszlopra történő szakszerû kézzel végzett ráhatással.
A kiropraktika a gyógyítás egy olyan területe, mely a szervezet veleszületett öngyógyító képességét serkenti, olyan energetikai elemeket is tartalmazó egész testi-gyúrással, melynek célja a test szimmetriájának,illetve harmonikus mûködésének visszaállítása, és fenntartása.

A kezelés fő célja ,hogy a diszharmonikus emberi testet ismét szimmetrizálja.

A speciális csontkovács fogásoknak köszönhetően ízületeink a megfelelő helyükre kerülnek, ami kihat az egész szervezetünk szimmetrikus mûködésére, ezáltal gyógyító energiákat ébreszt a testben, és a további esetleges megbetegedéseket is meggátolja. A kiropraktor nem csak a problémás területet kezeli, hanem az egész testet, magát az embert is. Tehát ha valakinek fáj a bal válla, hiábavaló csupán a vállakat kezelni, a beteg fél óra múlva azt fogja mondani, hogy a csípője fáj. A kirpraktor módszere az egész testre vonatkozik, mindig a test harmóniájának visszaállítása a cél, és nem csak tünetileg kezeli a fájdalmat, hanem annak kiindító okát is igyekszik megszüntetni.

Oszteopata

Egyre többen beszélnek az oszteopátiáról. Közismert lett, hogy milyen hatásokat lehet elérni a természetgyógyászat területébe tartozó eljárással. De mit is csinál pontosan egy oszteopata, és hogyan hat a módszer?

Gyógyítás puszta kézzel

Tulajdonképpen a lényeg ott van magában a szóban. Az „oszteopátia" a latinból ered, és az „osteon" = csont, valamint a „pathos" = szenvedés szavakból tevődik össze. Az oszteopátia tehát a csontpanaszokkal foglalkozó kezelési koncepció az alternatív gyógyászat keretein belül. Az oszteopátia atyja felismerte, hogy a jól mûködő csontrendszernek mekkora jelentősége van az egészségre nézve. Ez az elnevezés azonban némi félreértésre adhat okot, ugyanis az oszteopata nem csupán a csontokkal foglalkozik, hanem az emberi szervezettel mint egésszel. Alapvető ennek során az a feltételezés, hogy a szervezetet egy mûködési egységként kell tekinteni, és hogy az képes az öngyógyításra. A szervezetnek pontosan ezeket az öngyógyító erőit serkenti az oszteopata. Ehhez eszköznek csupán a kezét használja.

Blokádok oldása

„Minden áramlásban van" – ez az alternatív medicina egyik fontos alapelve. Ha az áramlás megszakad, zavarok lépnek fel. Egy jól képzett oszteopata érzi a páciens szervezetében a blokádokat, ahogy a diszfunkciókat és feszültségeket is. Ezeket a keze segítségével oldja. Az oszteopaták véleménye szerint a feszült izmok vagy az blokkolt ízületek például akadályozzák a vérkeringést, és így zavarokhoz és betegségekhez vezethetnek. Különböző manuális technikák segítségével az oszteopata megpróbálja oldani a feszültségeket és blokádokat. Ezen a módon számos panasz enyhíthető.

Kiegészítő kezelés a modern orvostudományhoz

Sok migrénes, fülzúgásos és hátfájós beteg keres fel egy oszteopatát. Különösen, ha a modern orvostudomány nem találja az okokat, vagy nem tud további kezelési lehetőségeket ajánlani az adott betegségre. Ilyen betegségeknél az oszteopata csillapíthatja a fájdalmat, felkutathatja az okokat, és különböző terápiákat javasolhat. Emésztési problémák és különféle fejfájások esetén is segíthet egy oszteopata.

Kapcsolatfelvétel, bejelentkezés

Pásztor Tamás
Telefonszám: +36 70 / 38-42-717

Kedd kivételével a Hét minden napján.
Szombat, Vasárnap is 10-18 óráig